Toepassingsgebied

De brilmonturen van Vanilla Eyes bv zijn medische hulpmiddelen van klasse I (Regel 1, Hoofdstuk III van bijlage VIII van Verordening (EU) 2017/745), waarvan het voornaamste gebruik de combinatie is met lenzen voor het corrigeren van gebreken van het gezichtsvermogen.

Waarschuwingen

Het kan niet worden uitgesloten dat bijzonder gevoelige of allergische personen bijwerkingen ondervinden door contact met de materialen en de behandelingen die voor de monturen worden gebruikt.

Het montuur wordt geleverd met showglazen, die niet bestemd zijn voor gebruik, maar alleen zijn bedoeld om de vorm van de bril te behouden en om het montuur zo realistisch mogelijk uit te kunnen proberen.

De brilmonturen voldoen aan Verordening (EU) 2017/745.

Opslag en reiniging.

De brilmonturen moeten worden bewaard bij een temperatuur tussen -10°C en +35°C in hun eigen briletui. Vermijd blootstelling aan de zon in niet-geventileerde gesloten ruimtes (bv. het dashboardkastje van de auto) omdat de hier bereikte temperaturen de functionaliteit van het montuur kunnen aantasten.

Bij onbedoeld contact met middelen zoals zout water (zee), zwembadwater, chemicaliën zoals cosmetica, haarlak, zonnecrèmes en insect-werende middelen raden wij aan deze onmiddellijk met water en een zachte doek te verwijderen.

In geval van slijtage (bijv. krassen, dofheid) adviseren wij de betreffende delen door originele reserveonderdelen te vervangen.

Gebruik voor de reiniging een normaal neutraal reinigingsmiddel en gebruik een schone zachte doek voor het afdrogen. Uw opticien kan u hierbij de juiste producten adviseren. Vermijd het gebruik van oplosmiddelen (bv. alcohol en aceton) en agressieve chemische reinigingsmiddelen die de functionaliteit van de glazen kunnen aantasten.

Mededelingen/Contacten

Als het niet mogelijk is om contact op te nemen met het verkooppunt waar u het montuur heeft gekocht, dan kunt u zich voor klachten en problemen wenden tot: info@vanilla-eyes.com.